Cultureel doen in Málaga

0

Aan de Costa del Sol ligt het mooie Málaga in de regio Andalusië. Veel toeristen trekken jaarlijks naar deze plaats vanwege de prachtige bouwwerken, de mooie pleinen en om de Spaanse cultuur op te snuiven. Lekker badderen kan hier prima, want Málaga ligt aan zee. Voor wie niet per se hoeft te liggen aan het strand of te shoppen in de vele winkels, kan ook terecht in de vele musea en historische plekken die Málaga te bieden heeft.

De schilderkunst van Picasso
Pablo Picasso is eind negentiende eeuw geboren in Málaga, dus het zal je dan ook niet verbazen dat een museum aan deze fantastische schilder in zijn geboortestad is neergezet. Koning Juan Carlos I opende de vestiging in 2003. Het museum huisvest zich in een prachtig gebouw uit de zestiende eeuw. Het museum is elke dag van 10 uur tot ongeveer 18 uur geopend. In de zomermaanden lopen de openingstijden tot 20 uur. Je betaalt € 7,- om naar binnen te kopen en met een kortingskaart krijg je € 1,50 korting.

Denk je aan Spaanse dans, dan denk je Flamenco
Flamenco is de dans waaraan je moet denken als je in Spanje bent. De verleidelijke trotse dans waarvan de oorsprong in het Zuid-Spanje ligt. Málaga heeft een museum gewijd aan deze prachtige dans. In het museum hangt een collectie met allerlei stukken die iets met flamenco te maken hebben. Zo kun je denken aan kleding, gitaren, oude grammofoonplaten, muziek en dergelijke. Op maandag is het museum gesloten, maar verder kun je er zo in. De entreeprijs is slechts € 1,-, dus daarvoor hoef je het niet te laten.

Het prachtige fort Alcazaba
In de elfde eeuw werd het fort Alcazaba gebouwd. Het fort ligt op de heuvel Gibralfaro met een mooi zicht op de haven van Málaga. Het fort werd gebouwd om het paleis te bewaken. Tussen de oude kasteelmuren vindt je het oude Moorse paleis, wat nog in zeer goede staat verkeerd. Je moet wel wat klimmen om er te komen, maar onderweg kom je mooie vijvers en tuinen tegen. De entreeprijs is niet zo hoog, want voor € 2,20 mag je al naar binnen. Na 14.00 uur op zondag is een bezoekje gratis.

Bewonder de kathedraal van Málaga
Welke Spaanse stad heeft nou geen kathedraal? Een katholiek land zonder kathedraal kan natuurlijk niet echt. Zo heeft Málaga ook een prachtige kathedraal waarvan de bouw in de zestiende eeuw is begonnen en pas in de achttiende eeuw was de kathedraal helemaal af. Dit had voornamelijk met geld te maken. Je ziet de renaissance en barokke stijl terugkomen in de kathedraal. Erg indrukwekkend is het gotische altaarstuk in de Kapel van Santa Barbara. Zeker een bezoekje waard als je Málaga gaat bezoeken.

Er zijn nog veel meer bijzondere culturele bezienswaardigheden in Málaga die je eigenlijk niet mag missen. Málaga is gewoonweg een prachtige stad met nog hier en daar Moorse invloeden. Met een heerlijk Spaans klimaat en een rijkdom aan geschiedenis mag Málaga niet ontbreken als Zuid-Spaanse stad op je lijst.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.