De beste stranden van Zuid-Spanje

0

Lekker bakken op het strand, met een mooi kleurtje weer terugkomen in Nederland. Dat klinkt natuurlijk wel erg leuk. Maar waar moet je dan naartoe? Wij weten het antwoord! Ga op vakantie naar Zuid-Spanje en je bent vrijwel altijd verzekerd van mooi weer. Wij zetten de vier mooiste stranden voor jou op een rijtje. Zo weet jij waar je de zomer kunt spenderen.

Strand om te surfen
Houd je van surfen? Dan moet je zeker naar Tarifa gaan. Deze badplaats ligt vol met prachtige stranden. De wind waait hier redelijk, dus het weer is perfect voor wind- en kitesurfen. Duiken is hier ook ideaal, want het zeewater is erg helder. Tarifa is een ommuurde stad waarvandaan je Marokko kunt zien liggen. Wist je dat je in deze mooie plek ook, mits je in het juiste seizoen bent, walvissen en dolfijnen kunt spotten? Dat levert vast wat mooie foto’s op.

Feesten op rustig aan?
Los Caños de Meca is een hippie strandje waar in de zomer de meest leuke feesten gehouden worden. In de maanden juli en augustus is het bijna elke avond wel raak. Surfers komen hier na een dagje op de zee te hebben vertoefd. Ben je wat minder van de feesten? Ga naar Cape Trafalgar. Hier vond ook de Slag bij Trafalgar plaats, waar Napoleon werd verslagen. Maar er is hier een erg mooi wit strand met een bijbehorende vuurtoren. Er zijn veel nudistenstranden hier in de buurt, dus houdt daar rekening mee.

Actief aan het strand
Een prachtig stukje strand vindt je in het zuidwesten van Spanje, in de provincie Huelva. Hier ligt Isla Canela. Dit eilandje ligt echter niet in de zee, maar aan het begin van de rivier Guadiana. Deze rivier scheidt Portugal van Spanje. Maar het stukje strand wat hierbij hoort, is goud van kleur en zeven kilometer lang. Het is er rustig, je hebt mooie duinen, zoutmoerassen en ene prachtige jachthaven. Je kunt er zeilen, duiken, vissen, kanoën. Er is genoeg te doen, maar echt druk is het er nooit.

Mystiek stukje strand
In de provincie Andalusië heb je een prachtig strand in een vulkanisch gebied. Dat is opzich al bijzonder. Maar als je echt van de drukte wilt ontsnappen, dan ben je hier op je plek. Je hebt hier geen bars, geen restaurants. Eigenlijk is hier vrijwel niets te vinden. Zelfs geen toilet of strandbedden. Je moet je eigen eten en drinken meenemen, maar tot rust kom je hier zeker. Op Playa de los Genoveses ontspan je gewoon. Vanaf de Morrón de los Genoveses, de vulkanische rots, schiet je prachtige foto’s.

Je hebt nu een klein beetje meer inzicht welke stranden er in het zuiden van Spanje allemaal te vinden zijn. Je hebt dus niet altijd te maken met drukte. Er zijn ook genoeg plekjes waar je naartoe kunt, als je de rust wilt opzoeken. Maar ben je van gezelligheid en drukte, dan weet je je plek ook wel te vinden. Eén ding is zeker: de zon schijnt en genieten doe je sowieso!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.