De mooiste parken van Zuid-Spanje

0

Spanje is een fantastisch land als je op zoek bent naar zon, zee en strand. Maar ook voor culturele uitstapjes kun je in veel Spaanse steden terecht. Bovendien heeft Spanje een aantal gebergten waar je heerlijk kunt wandelen. Natuur ontbreekt zeker niet in het land. En als je echt goed wilt wandelen, ga dan naar Zuid-Spanje. Het gebied kent de mooiste parken. Wij geven je een overzicht welke je echt niet mag missen.

Bezoek El Torcal in Antequera
El Torcal ligt op vijftig kilometer van Málaga. Het park ziet er bijzonder uit met zijn aparte vormen. Je vindt er kalkstenen rotsen die door water en wind afgesleten zijn. Je vindt er nu ook prachtige bloemen en planten die in de loop van de tijd zijn ontstaan. Je vindt er veel bomen en dieren vinden hier hun schuilplaats: er leven meer dan 150 verschillende diersoorten in El Torcal. Wandelaars kunnen hier zeker goed terecht: het park heeft een aantal wandelroutes uitgezet met verschillende niveaus: een beginnersroute. Deze duurt ongeveer 45 minuten. Je hebt een wat zwaardere route waar je goede schoenen voor nodig hebt. Deze duurt twee uur. En de derde route duurt meer dan drie uur en daarvoor moet je echt de juiste kleding hebben en eten & drinken op zak.

Bergen in Málaga
Niet ver van Málaga, maar slechts vijf kilometer, liggen de Montes de Málaga. Met maar liefst 5000 hectare is het een flink gebied dat je kunt verkennen. Je hebt er verschillende soorten heuvels, maar de hoogste top bereikt een hoogte van 1032 meter. Het gebied is ideaal voor wandelen en sommige stukken ook om te mountainbiken. Je vindt er veel struikgewassen, maar ook palmbomen, papaver, wilde asperge of rode lavendel. Erg mooi om dit allemaal bij elkaar te zien groeien.

Wild leven in Nationaal Park Doñana
Tegen Sevilla aan ligt het Nationaal park Doñana. Het park wordt ook wel Coto de Doñana genoemd. Het ligt aan de opening van de Guadalquivir. Coto betekent afgegrensd jachtterrein. Vroeger was dit gebied het bezit van de hertogen van Medina Sidonia en mochten alleen zij jagen op dit gebied. Het schijnt dat de naam Doñana van Doña Ana komt, de vrouw van de zevende hertog Medina Sidonia. Het park beslaat een enorm gebied, meer dan 50.000 hectare groot. Het kent veel moerassen, dat is weer ideaal voor de trekvogels die hier huisvesten. Wat erg bijzonder is, is dat er in dit gebied nog Iberische lynxen leven.

Zoals je al kunt merken, kun je in Zuid-Spanje meerdere kanten op voor mooie parken. Er is er niet één hetzelfde. Nu hebben we nog niet eens de Sierra Nevada genoemd of het Ardales Nationaal park, waar je prachtig kunt wandelen. Natuurliefhebbers zullen zeker hun plek vinden in Spanje, aangezien er genoeg wandelmateriaal voor de komende maanden ligt. Je kunt je neus ophalen in de frisse lucht van alle bebossing of je ogen uitkijken naar de prachtige flora en fauna. Bovendien kun je, als je geluk hebt, mooie diersoorten spotten in de verschillende parken.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.