Het toerisme in Marbella

0

Aan de Costa del Sol ligt de populaire badplaats Marbella. Deze toeristisch kustplaats is al jarenlang populair onder binnen- en buitenlandse toeristen. In het zuiden van Spanje schijnt nou eenmaal meer de zon, dus een vakantie kan het hele jaar worden geboekt. Maar wat maakt Marbella nou zo leuk voor toeristen? Je leest het hier.

Klimaat in Marbella
Het hele jaar kun je genieten van een stralende zon in de stad Marbella. Zelfs in de wintermaanden is het er relatief warm met een temperatuur van gemiddeld 16 graden. De zon schijnt er dan nog vijf uur per dag. Echt zonnebaden en zwemmen in de zee kan dan niet, maar voor de kou hoef je niet weg te blijven. In de zomermaanden loopt de temperatuur al snel op tot wel 30 graden Celsius. Met maar liefst 11 zonuren per dag, kun je dan extra genieten van de zee en het strand. De zee is dan inmiddels goed opgewarmd, dus het water zal niet meer koud aanvoelen. Van mei tot oktober ligt de temperatuur zeker boven de 20 graden. Met dit gematigde mediterraan klimaat weet jij je wel te vermaken.

Struinen op de boulevard
Wie naar Marbella gaat, verwacht strand. En dan ben je zeker op de juiste plek. Niet alleen strand, maar ook een heerlijke boulevard om langs te struinen. De boulevard begint in het historische centrum van Marbella en eindigt in het luxe Puerto Banus. Langs de boulevard heb je enorme hoeveelheid restaurants, bars en winkeltjes. De boulevard is voorzien van prachtige palmbomen die je echt het tropische gevoel geven. Als je aankomt in Puerto Banus, dan vindt je een Spaanse Walk of Fame met namen als Antonio Banderas en Julio Iglesias. En op het strand zie je weer prachtige zandsculpturen voorbijkomen.

Centrum van Marbella
In het centrum van Marbella vind je het plein van de Sinaasappelen, ‘Plaza de los Naranjos’. Hier vindt je een groot terras waar je onder sinaasappelbomen in de schaduw kunt genieten van een drankje. Vanuit hier loop je zo het historische centrum van Marbella in. Je hebt er kleine straatjes en geen hoogbouw. En aan alle kanten komen er winkeltjes tevoorschijn. Iedere maandag kun je terecht op de markt. Hier vindt je kraampjes met lekkere groente en fruit. Maar voor kleding, speelgoed en zonnebrillen kun je hier ook prima terecht.

Beste clubs om te stappen
Marbella is niet goedkoop en staat bekend om zijn chique tenten. Wil je gaan stappen, houd dan rekening mee dat je wat meer kwijt bent dan je eventueel gewend bent. Ga bijvoorbeeld naar La Suite Club. De entree is bijna altijd gratis, maar je moet wel meer dan 10 euro rekenen voor een drankje. De sfeer is er goed en van de muziek wil je dansen. Je kunt ook naar Seven Puerto Banus gaan. Hier kun je lekker zitten op een soort terras en je drankje drinken. Maar als je van dancemuziek houdt, dan kunnen je voeten ook van de vloer. De tent sluit om 4 uur.

Nu weet je weer iets meer waarom Marbella een populaire vakantiebestemming is. Het heeft het strand, het heeft uitgaansgelegenheden en het heeft een (historisch)centrum waar je terecht kunt voor shoppen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.