Iznajár – Ontdek serene rust aan het meer van Iznájar

Een van de populairste dorpjes in Andalusië is Iznajár. Door de bijzondere ligging van het dorp tegen een heuvel, waarlangs het meer van Iznájar loopt, ziet het er erg speciaal uit. De omringende bergen en heuvels vol olijfbomen en het water zorgen voor een serene rust.

Wat vaak niet voor deze rust zorgt, is het aantal bezoekers dat naar Iznajár komt om het dorp te verkennen. In het zomerseizoen is het er namelijk erg druk. De smalle straatjes, bochten en heuvels maken het lastig om er doorheen te rijden, wat dan weer zorgt voor verkeersopstoppingen.

Voorkom de drukte in het hoogseizoen

Iznajár is een doolhof wanneer je er voor het eerst met je auto doorheen rijdt, veel straatjes zijn ook nog eens alleen toegankelijk voor eenrichtingsverkeer. Het helpt dan natuurlijk niet als je steeds in de file staat. Dit is in de drukke periodes wel degelijk het geval. Zonde, want je mist zo het mooie uitzicht en de bijzondere gebouwen welke het dorp te bieden heeft. Ook parkeren is in deze drukke periodes een hele uitdaging.

Je kunt het beste verder weg parkeren, je moet dan nog wel een heel stuk lopen maar dit bespaart je de chaos van het verkeer. Mocht je van plan zijn om dit dorp te gaan bezoeken, zoek dan eerst even uit welke dagen het rustiger is. Hier zul je zeker van profiteren.

Patio de las Comedias

Een pleintje dat je zeker niet mag missen wanneer je in Iznajár bent, is het “Patio de las Comedias”. Een schattige binnenplaats welke helemaal vol staat met de mooiste bloemen. De bloempotten worden door de locals zelf verzorgd en onderhouden, vaak zie je ze hier dan ook aan het werk.

De blauwe bloempotten tegen de witte kalkmuren maken het een echt vakantieoord. In het midden van het pleintje vind je een fontein in Romeinse stijl, hieromheen hebben de restaurants en barretjes terrassen geplaatst. Sommige mensen noemen het plein kitsch, maar het is wel erg gezellig!

Iglesia Parroquial de Santiago

Een van de mooiste bezienswaardigheden in het dorp is de kerk “Parroquial de Santiago”, een kerk welke is gebouwd in de Moorse stijl. Deze regio is in de tijd van de Moren dan ook bezet geweest door de Moren zelf, hier zie je veel van terug in de omgeving.

Vergeet de kerk zeker niet binnen te gaan. De muren zijn onbewerkt en bestaan enkel uit de grote, witte bouwstenen. De muren in combinatie met de marmeren vloer maken het een bijzonder geheel.

Torre de San Rafael

Naast het bijzondere pleintje welke is overladen met bloemen, vind je de San Rafael toren. Ook deze toren stamt af uit de Moorse tijd. Het zal meteen opvallen dat dit vroeger een uitkijktoren is geweest. Hij staat dan ook op het hoogste punt van Iznajár.

Ook jijzelf zal hier genieten van een prachtig uitzicht, langs de randen van het dorp kijk je uit over de gehele omgeving. Je ziet de huisjes met de witte kalkmuren en daarachter verschijnt de groene natuur vol heuvels en bossen.

Reacties zijn gesloten.