Kloosters, kerken en paleizen in Granada

0

Granada is een prachtige stad in het zuidoosten van Spanje en ligt aan het gebergte Sierra Nevada. Lang geleden was de stad onderdeel van het Arabische Rijk, maar tegenwoordig zie je alleen nog maar de Moorse invloeden in deze Spaanse stad terug. Er is genoeg te doen om je een jaar te vermaken. Ben je religieus en cultureel ingesteld? Dan is Granada de juiste stad voor jou. Ben je meer van de zon en de zee en wil je af en toe cultuur snuiven? Dan kun je Granada beter combineren met een andere zuidelijke stad. Granada staat vol met mooie kerken en klooster. Welke je moet bezoeken, lees je hier.

Bezoek het magische Alhambra
Het Alhambra is een paleis wat zeker niet mag ontbreken aan je to do lijstje in Granada. Voorheen behoorde het Alhambra aan Islamitische heersers. Je kunt er prachtig wandelen door de tuinen, maar het paleis zelf is echt de moeite waard. Houd er rekening mee dat er jaarlijks veel toeristen komen om deze attractie te bekijken. Gemiddeld genomen staan er wachtrijen van zeker twee uur. Je kunt beter van tevoren kaartjes (online) kopen. Per dag mogen er maar een beperkt aantal mensen naar binnen.

Bewonder het Monasterio de San Jerónimo
Begin zestiende eeuw is dit katholieke klooster, het klooster van Hiëronymus, gebouwd. Je kunt elementen van de Renaissance nog goed terugzien. Het is met de jaren wat in verval geraakt, alhoewel het in de twintigste eeuw opnieuw gerestaureerd is. Je kunt zien dat de kloosterkerk flink gedecoreerd is. Je vindt er veel pracht en praal. Zeker het altaar zal je verbazen, zoveel werk heeft dat gekost. Het klooster heeft een mooie binnentuin die voor de gast te bezoeken is. Je kunt een aantal vertrekken bezoeken. Als je toch al naar het Alhambra gaat, kun je een combikaart kopen, zodat je ook gratis hier naar binnen kunt.

Kathedraal van Granada
De kathedraal van Granada is één van de eerste gebouwen in Spanje uit de Renaissance. Het is een groot gebouw van maar liefst 115 meter hoog. De kathedraal draagt diverse stromingen met zich mee, waaronder de barok, de renaissance en de gotiek. Het bijzondere aan deze kathedraal is dat er drie architecten aan me hebben gewerkt, dat zie je ook aan de stijl. Dit komt omdat de bouw telkens maar werd uitgesteld: de bouw heeft maar liefst 200 jaar geduurd. Aansluitend aan de kathedraal vind je de Capilla Real. Hier liggen de Katholieke koningen sinds 1517 begraven.

Eén dag is niet genoeg voor Granada. Naast bovengenoemde plekken, heeft Granada nog veel meer mooie kerken en kloosters te bieden. Ze liggen verspreid door de stad. Sommige hebben Moorse invloeden, de anderen zijn weer typisch Spaans met Katholieke elementen. Kunststromingen zijn belangrijk in de bouwstijl van de kerken en kloosters. De barok, renaissance en gotiek zijn veelvoorkomende stromingen. Prachtig om dit terug te zien. Als je meerdere bezienswaardigheden wilt bekijken, is het verstandig om een soort combinatieticket aan te schaffen. Zo betaal je niet te veel entreegeld.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.