Low budget door Zuid Spanje

0

Een reisje naar Zuid-Spanje hoeft niet per se heel duur te zijn. Je kunt je natuurlijk in luxe wanen en slapen in de duurste hotels, zwemmen in de mooiste zwembaden en eten in de chicste restaurants. Maar als je wat minder te besteden hebt of gewoon minder wilt uitgeven, kan je best low budget naar Zuid-Spanje. Je hoeft niet per se in hotels te slapen, er zijn ook andere mogelijkheden. Je hoeft niet per se eerste klas te vliegen, daar zijn ook alternatieven voor. Hoe pak je dit aan? Dat lees je hieronder.

Vervoer naar Andalusië
Kijk ruim van tevoren naar vliegtickets. Ryanair wil nog wel eens een actie houden waar je voor een prikkie naar bijvoorbeeld Málaga kunt vliegen. Vanuit daar kun je je reis verder plannen. Er zijn ook mogelijkheden om met de auto (mits je deze hebt of goedkoop kunt regelen) naar Spanje te rijden. Je doet er wel wat langer over, maar als je auto zuinig rijdt, kan dit je ook best geld schelen. Daarnaast kun je veel bagage mee en ook goedkope Spaanse producten gemakkelijk weer mee terugnemen. En de derde optie is de trein. Interrailen is onder jongeren erg populair. Voor niet al te veel geld kun je meerdere steden en/of landen aan doen en heb je zo je vervoer al geregeld.

Verblijf in Andalusië
Wat we weten is dat een hotel een dure optie kan zijn. Er zijn inderdaad hotels die niet veel kosten, maar ga je in het hoogseizoen, dan betaal je gewoon wat meer. Daar kun je wel op rekenen. Tegenwoordig is AirBnB een goede optie. Particulieren verhuren hun huis of slechts een gedeelte van hun huis/appartement waar jij dan een aantal nachten kunt verblijven. Ben je van plan om voornamelijk buiten de deur dingen te ondernemen, dan is een kamer bij iemand in huis een goedkope optie. Je bent soms maar 10 euro per nacht kwijt. Een hostel is een prima alternatief, maar dan moet je er wel tegen kunnen dat je met anderen op een zaal slaapt. Een derde alternatief is een camping. Vergeet dan niet een tentje mee te nemen.

Eten in Andalusië
Elke dag uit eten is natuurlijk leuk, maar is niet zo goed voor je portemonnee. Een voordeel als je in een AirBnB verblijft, is dat je vaak gebruik mag maken van de keuken. Je kunt dan je boodschappen in een lokale supermarkt doen en hoeft op deze manier niet veel geld te spenderen. Zoek van tevoren bijvoorbeeld op tripadvisor naar restaurants die low budget zijn, zo weet je ook wel plekken je kunt vermijden, omdat deze niet bij je budget passen. Dat hoeft niet gelijk te betekenen dat je bij de McDonalds moet eten. Eet iets in een foodhal of bij marktkraampjes kun je ook relatief goedkoop wat eten.

We hopen je hiermee wat tips te hebben gegeven hoe je je jouw vakantie low budget kunt inrichten. En dat het niet gelijk hoeft te betekenen dat je niet weg kunt gaan. Je moet gewoon met een aantal zaken rekening houden en dan kun je best met een low budget op vakantie naar Zuid-Spanje.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.