Met de auto een dag toeren door het binnenland

Spanje is een heerlijk land met ontzettend veel mogelijkheden. Buiten al zijn prachtige steden heeft het binnenland ook veel te bieden en leert u Zuid Spanje op een hele andere manier kennen.

Vanuit Malaga pakken wij de Montes de Malaga en gaan de richting van Almería Motril.
Daarna richting Limonar en daarna de afslag Ciudad Jardin. U passeert het plaatsje Colmenar.

Hier passeert u bij Alfernate de Venta Alfernate welke de oudste herberg van Andalucia is.
Indien open een bezoekje waard vanwege het historische karakter.

Deze weg was in de oudheid de enige weg van de kust naar Granada en was de herberg het steunpunt voor velen. ook de gerechtsdienaars die hun gevangen daar een nachtje in de cel konden parkeren.

Dan rijden wij door naar Loja richting Granada tot Morale de Zalfayona. En nu richting El Turo.
U rijdt nu op een prachtig traject dat dan weer links, dan weer rechts wordt gelardeerd door een watervoorziening, waarvan het water omhoog lijkt (!) te stromen.

U passeert veel kwekerijen van populieren die bij de laag invallende zon een prachtig decor vormen.
U passeert ook een kleine stuwdam.

Wij volgen nu de weg naar Carretera Cortada. Deze route is uitzonderlijk mooi omdat deze langs een kloof loopt waar eeuwenlang de natuur behoorlijk heeft thuis gehouden.

Nu door naar Embalse Bermejales, dit is een prachtig stuwmeer, een van de weinige die nog niet te maken heeft met extreem lage waterstanden. Jayena is het volgende dorp en wij rijden naar Camino Forestal ( bosweg ). Dit voert u door een prachtig bos.

Vervolgens naar Melegis. Bij het uitzichtpunt Mirador Melegis heeft een kunstenaar een aantal bijzondere kunstwerken neergezet en heeft u uitzicht over het volgende stuwmeer.

Wij volgen nu de weg zuidelijk richting Motril en u bent terug aan de Costa Tropical, waarmee wordt aangegeven dat de temperatuur s`winters altijd een paar graden hoger ligt.

Deze Costa wordt gekenmerkt door grillige afgronden, kleine strandjes, schoon water en goede duikmogelijkheden.
U zou nog door kunnen rijden naar de prachtige haven van Marina Del Este of een bezoek kunnen brengen aan Nerja ( grotten ).

Deze route is ongeveer 200 km maar u zou hem ook in tweeën kunnen doen.