Mijas – Het witte dorp van Andalusië

Het dorp Mijas ligt in de provincie Malaga in de Spaanse regio Andalusië en wordt ook wel het witte dorp genoemd. Dat komt door de rijk aanwezige witte huisjes die je er vindt en die zo typerend zijn voor de regio Andalusië. Deze huisjes zijn als het ware tegen de heuvel aan geplakt en je kunt er langs lopen door smalle straatjes, die hun gevoel van oude charme nog goed behouden hebben.

Als je op zoek bent naar een bestemming die je de echte Spaanse sfeer laat proeven dan is het dorp Mijas met haar kenmerkende uitstraling voor de regio Andalusië en haar mooie natuurlijke omgeving, een uitstekende keuze.

Mijas aan de Costa del Sol

Het witte dorp Mijas ligt aan zee, aan de Costa del Sol. Door het zeeklimaat is het er eigenlijk altijd wel lekker weer, met niet al te veel hitte in de zomer en weinig echte kou in de winter. Het dorp bied je een geweldige kustlijn van twaalf kilometer lang, strand genoeg dus als je lekker wil gaan zonnen. Het is dan ook niet zo gek dat je hier het toeristische gedeelte van het dorp kunt vinden, met luxe hotels en gezellige boulevards.

Piraten

In het verleden heeft het witte dorp veel last gehad van piraterij, dat komt doordat het zo strategisch ligt aan de kust. Om deze reden vind je verschillende uitkijktorens aan de kustlijn, oftewel Las Torres Vigías. In één van die wachttorens, die Torreón de la Cala genoemd wordt en in 1540 werd gebouwd, vind je een studiecentrum met informatie over alle wachttorens en je vindt er ook het VVV van Mijas.

De oude stadskern van Mijas

Het oude centrum van Mijas ligt wat hoger, op een rotsplateau. Deze rots werd van oudsher al bewoond door de Romeinen. Je vindt er een prachtig uitzicht over de kust, een uitzicht waarbij je bij helder weer zelfs helemaal tot aan Marokko kunt kijken. Vroeger leefden de mensen hier vooral van de landbouw en de visserij.

Romeins en modern

In de oude kern vind je verder gezellige straatjes en mooie pleinen, met moderne horeca gelegenheden. Mijas heeft dan wel een Romeinse oorsprong en daar vind je ook veel van terug, maar het dorp heeft zich met haar restaurants en bars ook prima aangepast aan de huidige tijd.

De ezeltaxi en andere bezienswaardigheden in Mijas

Als je in Mijas bent, dan zou je zeker een bezoek moeten brengen aan Plaza de Toros, de stierenvechtersarena, die nog in gebruik is. Verder kent het dorp een oud gebruik, namelijk de ezeltaxi, oftewel Buro-Taxis, om je te verplaatsen. Leuk om een keertje meegemaakt te hebben, want je wordt in een kleine koets door de smalle witte straatjes naar je bestemming gebracht.

De botanische tuinen zijn lekker ontspannend en mooi om een keertje te bezoeken, als je eens iets anders wil doen. Vanuit het centrum van Mijas ben je daarnaast snel in de stad Malaga, die dichtbij ligt. Er is een goede busverbinding, dus een dagtrip kun je zeker maken.

Genoeg mogelijkheden dus, om je uitstekend te vermaken in het witte dorp in het Spaanse Andalusië, genaamd Mijas.

Wil jij op rondreis door Andalusië? Kijk dan hier voor alle aanbiedingen

Reacties zijn gesloten.