Mountainbiken in Andalusië

De Spaanse regio Andalusië is prachtig om te zien en je kunt er heerlijk vakantie vieren. De mensen zijn er erg gastvrij, dus je zult niets tekortkomen. Als je van een sportieve mountainbike vakantie houdt, dan ben je in Andalusië ook zeker op je plek. Je gaat het gebied, dat rijk is aan cultuur, dan op de fiets ontdekken.

Het afwisselende landschap zal je altijd een route bieden met uitdagingen, zeker als je door de bergen fietst en door het Zuid-Spaanse klimaat kun je al fietsend bijna het hele jaar door lekker genieten van het zonnetje.

De regio Andalusië

De regio Andalusië ligt in het zuiden van Spanje en bestaat uit acht provincies. Andalusië is meer dan tweemaal zo groot als Nederland, dus er is genoeg land om per mountainbike te ontdekken.

Wist je dat een reis naar Malaga helemaal niet duur hoeft te zijn?
Ontdek hier alle aanbiedingen voor Malaga
Ontdek hier de aanbiedingen voor Mijas

Vakantiebestemming

Het is een regio die door veel toeristen gekozen wordt als vakantiebestemming, je vindt er dan ook meer dan genoeg hotels, campings en vakantiehuizen. Dat heeft er zeker mee te maken dat in het zuiden van Andalusië de Costa de Sol ligt, waar je door het Middellandse Zeeklimaat gedurende een groot gedeelte van het jaar kunt genieten van de zon en de prachtige goudgele stranden.

Natuur

De natuur in Andalusië is veelzijdig, je vindt er naast stranden ook veel bergen om in te mountainbiken, zoals de bekende van de Sierra Nevada. Als je wil genieten van mooie natuur in de bergen dan zijn ook die van de Sierra de Grazalema en de Sierra de las Nieves de moeite waard. 

Historische steden

De grootste steden van de regio zijn Granada, Cordoba, Sevilla en Malaga, zij bieden je een rijke culturele en historische ervaring. Je kunt deze steden bezoeken met een stedentrip of als dagtrip vanuit je vakantiebestemming.

Daarnaast zijn de pittoreske dorpjes van Andalusië het bezoeken waard. Ze kenmerken zich door de kleine witte huizen, smalle straten en gezellige pleintjes.

Routes om te mountainbiken in Andalusië

Als je wil gaan mountainbiken in Andalusië, dan kun je kiezen uit twee opties: je kiest voor één locatie om te overnachten en vertrekt elke keer vanuit daar, of je trekt rond langs verschillende overnachtingslocaties en je bagage wordt steeds gebracht.

Welke optie je ook kiest, er zijn tal van mooie routes beschikbaar. Deze routes variëren van makkelijk tot moeilijk, van lang tot kort. Als je met het hele gezin wil gaan mountainbiken in Andalusië, dan is dat zeker mogelijk.

Natuurparken

In Spanje mag je fietsen in natuurparken, er zijn zelfs routes aangelegd door deze parken. Soms rijd je met je mountainbike over goed begaanbare wegen, maar het komt ook voor dat je route je langs smalle bergpaden voert, of van oudsher gebruikte muilezel routes.

Je klimt soms honderden meters door de bergen, om vervolgens af te dalen langs kleine boerderijen en akkers.  Een mountainbike route in Andalusië is altijd erg afwisselend.

TransAndalus

Als je zeer ambitieus bent dan kun je kiezen voor de TransAndalus. Je gaat dan mountainbiken over een route van 2000 kilometer, die je in een grote lus door heel Andalusië voert. Deze route is aangelegd door een groep lokale mountainbikers en gaat voor een groot gedeelte door de natuurparken van het gebied.

Van recreatief tot zeer ambitieus, je vindt dus altijd een prachtige, afwisselende route om te mountainbiken in Andalusië.

Combineer jouw volgende vakantie met zon,natuur en sport in het zuiden van spanje!
Ontdek hier alle aanbiedingen voor Malaga
Ontdek hier de aanbiedingen voor Mijas

 

Reacties zijn gesloten.