Nerja – Grotten, strand en watersport

Voor de liefhebber van het échte vakantiegevoel is Nerja the place to be! Het is een echte badplaats met dertien verschillende stranden. Nerja is erg geliefd onder watersporters. Natuurlijk dankzij de vele stranden, maar ook dankzij de watersport mogelijkheden. Je kunt dus lekker actief aan de gang wanneer je in Nerja bent.

De stad heeft voor iedereen iets te bieden, neem zeker je fototoestel mee want er is van alles te zien! Met 22.000 inwoners en zonder de drukte van een grote stad, heerlijk eten en drinken en een autovrij centrum om heerlijk te wandelen.

Stranden van Nerja

Nerja heeft 13 stranden, dit zijn ook allemaal verschillende stranden. Dit is vrij uniek, vaak vind je in een gebied maar een bepaald soort strand. In Nerja kun je genieten van kiezelstranden, rotsstranden en donkere zandstranden. Je kunt ze dus ook afwisselen wanneer je een echte strandliefhebber bent. Het water is overal groenblauw van kleur, heerlijk zwemwater en vaak is er van alles te doen. Snorkelen, zwemmen en jetskiën behoren allemaal tot de mogelijkheden. Zo krijg je pas echt een vakantiegevoel!

Cuevas de Neria

Kom je ook voor de bijzondere natuur? Dan mag je de groten van Nerja (Cuevas de Neria) absoluut niet missen. De kalkstenen grotten zijn zeer indrukwekkend om te zien. Dit soort grotten waren in de Moorse tijd veel in gebruik, het kalk werd gebruikt voor allerlei gebouwen. De witte dorpjes in Andalusië bestaan ook uit huisjes met witte, kalkstenen muren. Bereid je wel even voor op de koelte in de grotten, wat juist aangenaam kan zijn wanneer het erg heet is buiten!

De grotten zijn in 1959 ontdekt. Met een lengte van 5 kilometer behoren de grotten tot de grootste van heel Europa. Ook de ondergrondse pilaren in de grot zijn van ongekende grootte. In de grot zijn er allerlei grotschilderingen bewaard gebleven, ook uit de tijd van de Neanderthalers. Er zijn ontdekkingen gedaan van Moorse munten, Romeins aardewerk en nog allerlei andere oudheden. Er wordt nog steeds van alles ontdekt in de lange grotten van Nerja.

Eten en drinken

In het kleine stadje vind je meer dan 300 verschillende eetgelegenheden. Je kunt er heel goed terecht voor de Spaanse keuken, waarin vele restaurantjes zijn gespecialiseerd, maar je kunt er ook terecht voor de internationale keuken. Italiaans, Japans, Frans en Duits, al deze keukens staan tot je beschikking. Iedere avond kun je iets totaal anders gaan eten! Horeca is een belangrijke inkomstenbron voor de stad, het is maar een klein stadje en de eetgelegenheden staan centraal.

Bezoek Andalusische dorpen en steden

Vanuit Nerja reis je snel naar andere dorpen en steden in het Andalusische gebied. Op minder dan een uur rijden ligt de stad Málaga. Deze stad behoort tot de grootste steden van heel Spanje, hier kun je dus van alles beleven. Winkelen, cultuur snuiven, alles is hier mogelijk. Ontdek de mooiste gebouwen zoals oude kerken, paleizen en verschillende musea. Naast Málaga is ook Granada in korte tijd te bereiken. Ook in deze stad vind je allerlei oudheden.

Reacties zijn gesloten.