Op vakantie in Almería

0

Als je van geschiedenis en cultuur houdt, dan is Almería zeker een stad die je moet gaan bezoeken. De stad ligt in het zuiden. Almería komt van het Arabische Al-Mariya, wat ‘spiegel van de zee’ betekent. Voor studenten is de universiteit ideaal, want deze ligt pal aan het strand, aan de Costa de Almería. Het schijnt de warmste stad van Europa te zijn en zeer geliefd onder toeristen. Wat kun je eigenlijk allemaal zien en doen in Almería?

Zonnebaden op het strand
Met zoveel zonuren en warmte als in Almería, mag je zeker het strand niet missen. Aan de Costa de Almería kun je urenlang rondlopen, want de kustlijn is langer dan 200 kilometer. Geen zin om te wandelen? Neem een plekje in op het strand, pak een boekje erbij en geniet van de zon. Mocht je de tijd hebben, tijd dan toch even naar Cabo de Gata. Een zeer indrukwekkende plaats vlakbij Almería, het ligt althans in de gelijknamige regio. Maar zeer de moeite waard. Je kunt er genieten van een indrukwekkend uitzicht.

Bijzonder monument in Andalusië
Vlakbij het centrum ligt Alcazaba, La een Arabisch fort die in de tiende eeuw gebouwd is. Het is vanuit het centrum goed te lopen en met een stadsplattegrond kun je niet verdwalen. Je mag als Europeaan gratis naar binnen. Het fort is zeker de moeite waard om te bekijken en bovendien zijn de binnentuinen ook erg mooi. Ze bieden in de zomer net de verkoeling in de schaduwplekjes waarnaar je op zoek bent. Je ziet nog veel Moorse elementen in Alcazaba en dat maakt het zo bijzonder.

De kathedraal van Almería
Net als andere Spaanse steden heeft ook Almería een kathedraal. De kathedraal is immens groot en dateert uit de eerste helft van de zestiende eeuw. Er zijn verschillende bouwstijlen gebruikt, want je ziet de renaissance architectuur en de Gotiek terugkomen in de bouw van de kathedraal. Het doet een beetje statisch aan, maar het is gebruikt als bescherming tegen piraten uit Noord-Afrika en ander gespuis. Je betaalt € 5,- aan entree. Binnen vind je veel decoraties die de moeite waard zijn te bekijken.

Interesse in kunst?
Houd je van kunst en heb je interesse in fotografie? Ga dan langs het Centro Andaluz de la Fotografia. De toegang is gratis en regelmatig worden er tentoonstellingen gehouden. De ene keer zal het meer je smaak zijn dan een andere keer. Maar wel leuk om even naar binnen te lopen, zeker omdat het toch gratis is. Het fotomuseum bestaat nu bijna 30 jaar en is ontstaan om de ontdekking van Amerika te vieren, vijfhonderd jaar na dato.

Zoals je al wel kunt merken is er voldoende te doen in Almería. Of je nu van de zon of van de cultuur houdt, voor beiden kun je hier terecht. Nu hebben we het nog niet eens gehad over de lekkere eettentjes die je hier kunt vinden. Wie weet lees je daar de volgende keer meer over.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.