Paardrijden door Andalusië

0

Je hebt Andalusische paarden (La pura raza Española), maar je kunt ook paardrijden door Andalusië. Zelfs op Andalusische paarden. Het voordeel is dat het weer in Andalusië vrijwel altijd goed is. Er heersen aangename temperaturen en aan de kust komt er een lekker windje langs. Ontdek de wilde natuur op een paard en waan je in de Spaanse wereld. Paarden zijn een onderdeel van de Andalusische cultuur, dus je neemt het gebied waar in stijl.

Paarden zijn onderdeel van de Andalusische cultuur
Het typische Andalusische paard kwam vroeger veelal voor in circussen. Ze zien er mooi uit en hebben een charmant uiterlijk. Ze zijn groot en sterk en om die reden werden ze ook veel ingezet tijdens oorlogen. De Andalusiër, zoals dit specifieke paard ook wordt genoemd, is de voorouder van onder andere het Friese Paard. Als je mee wilt doen aan wedstrijden, heb je aan een Andalusiër een goede. Bovendien, mensen van adel, waaronder de Spaanse koning, reden op een Andalusisch paard.

Paardrijden in de omgeving
In Andalusië is het heerlijk om paard te rijden. Je vindt er namelijk van alles: bergen, de kust, wildernis. Er zijn veel oude paadjes waar het heerlijk is om overheen te rijden. Daardoor zijn er meerdere routes door het landschap. Plaatsjes aan de kust bieden je bij helder weer zelfs het uitzicht over Marokko aan. Rijd bijvoorbeeld door delen van de Sierra Nevada of bezoek grote steden als Cordoba, Sevilla of Málaga. Maar ook Nerja en Cádiz zijn prachtige steden met Moorse invloeden waar je heerlijk kunt paardrijden.

Paardrijden: alleen of met een gids?
Dat is natuurlijk een lastige keus. Ben je een ervaren paardrijder? Dan kun je ervoor kiezen om zelfstandig door verschillende gebieden van Andalusië te trekken. Ben je een beginneling? Dan is het logisch dat je je nog niet zo vertrouwd voelt en kan het raadzaam zijn om met een gids rond te trekken. Veel tours zijn in het Spaans, maar wie een beetje zoekt, kan een Engelstalige manege vinden. Hier en daar zijn er ook Nederlandssprekende maneges die zich hier gevestigd hebben, vanwege de prachtige omgeving.

Wanneer paardrijden?
Welke maanden het meest geschikt zijn om paard te rijden, is lastig te zeggen. Wel moet je in de zomer rekening houden met zo nu en dan extreme hitte. Het kan dan handiger zijn om juist in de ochtend of later op de avond te gaan rijden. Neem je paard, in deze maanden, ook vaker mee langs de kust. Een koel briesje zal je dan zeker goed doen. Als je meerdere steden wilt aandoen, is één dag te paard wellicht te kort. Bekijk trektochten van meerdere dagen, er is namelijk zoveel te zien in het gebied. De manege, waarbij je boekt, weet hier meer over te vertellen.

Krijg jij hierdoor nou helemaal zin om te gaan paardrijden? Zoek dan eens wat paarden maneges op in Andalusië en bekijk wat bij jou past. Ben je een echte liefhebber van paarden? Dan is de Koninklijke rijschool misschien wel iets voor jou: La Fundación Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.