Priego de Córdoba

Een van de mooiste dorpen in Andalusië is toch wel Priego de Córdoba. Het ligt in het centrum van de regio en is een goed voorbeeld van de mooie dorpjes welke eromheen liggen. Om in het dorp te komen, moet je eerst de grote velden met olijfbomen doorkruisen welke ervoor zijn gevestigd. Priego de Córdoba is onderdeel van de provincie Córdoba. De hoofdstad, met dezelfde naam als de provincie, vind je op 100 kilometer afstand. De rit ernaartoe kost je wat tijd, maar de omgeving is erg mooi. Je zult je dus absoluut niet vervelen.

Plaza de la Constitution

Het Plaza de la Constitution is een groot plein dat is gevestigd in het midden van het dorp. Hier vind je allerlei verschillende restaurantjes en terrassen. Een heel gezellige plaats om even een drankje te doen! Op het plein vind je ook het gemeentehuis, dit gebouw is zeker de moeite om te bezichtigen. Verder is dit plein alleen een plaats om even bij te komen en te relaxen, er is verder weinig te zien en te doen. Om cultuur te snuiven zul je de historische wijk “Barrio de la Villa” moeten bezoeken.

Barrio de la Villa

Deze wijk stamt nog af van de Moren. Zij hebben zich hier een hele tijd gehuisvest. De wijk wordt omringd door een grote, Moorse muur en je vindt er allerlei gezellige, smalle straatjes en witte huisjes. De kronkelende weggetjes doen schilderachtig aan, heel romantisch! Wanneer je door de wijk wandelt zul je je verbazen over de mooie plekjes die je tegenkomt. Een hoogtepunt is het Balcón del Adarve, de rand van de wijk. Zoals de naam al zegt is dit letterlijk een soort balkon. Vanaf deze plaats kijk je over de omgeving van het hele dorp uit, dit vanaf 55 meter hoogte.

Fuente del Rey

Je zult nog veel meer mooie straten en gebouwen tegenkomen. De wijk is van oorsprong Arabisch, dit zie je ook aan de bouwstijl. Verder kom je nog twee fonteinen tegen, de locatie van deze fonteinen wordt vaak genoemd als een van de mooiste plaatsen uit de regio. Veel Spanjaarden reizen naar Priego de Córdoba om deze fonteinen te bezichtigen. De fonteinen zijn gebouwd in barokstijl, de bekendste van de twee draagt de naam “Fuente del Rey”.

Kasteel van Priego de Córdoba

Een laatste highlight in het witte dorpje is het kasteel. Dit kasteel is volledig in Moorse stijl gebouwd, deze stamt dan ook af uit deze tijd, en is goed bewaard gebleven. Je kunt het kasteel bezoeken en in het kasteel kun je de verschillende ruimtes bekijken, hier krijg je ook uitleg bij zodat je precies weet welke ruimte waarvoor bestemd was in de Moorse tijd. Je krijgt een duidelijke indruk van de Moorse bouwstijl, welke je het idee geeft dat je je in de Middeleeuwen bevindt.

Semana Santa

De Semana Santa, de voorweek aan Pasen, wordt in Priego de Córdoba intens gevierd. Al eeuwenlang wordt deze week op traditionele wijze beleefd in het dorp. Voor het stadhuis wordt de gevangenname van Jezus nagespeeld en er is een nachtelijke wake bij de Iglesia de San Fransisco kerk. Hier zul je in deze week steeds mensen in en uit zien gaan, iedereen wil onderdeel zijn van deze wake.

Reacties zijn gesloten.