Setenil de las Bodegas – Unieke rotswoningen

Een van de kleinste dorpjes in Andalusië draagt de naam Setenil de las Bodegas. Het dorp ligt in de provincie Cádiz en staat alom bekend om zijn rotshuisjes. Deze rotswoningen zijn zeker de moeite waard om eens te bekijken, het ziet er namelijk heel apart uit en het maakt het dorpje erg uniek.

Setenil de las Bodegas is een van de witte dorpjes van Andalusië, al zijn niet alle huizen wit gekalkt. Wanneer je over het dorp heen kijkt, zullen de witte muren wel erg opvallen. Een bezoekje brengen vraagt wel wat voorkennis en je moet goed zijn voorbereid, dit is namelijk niet zo eenvoudig.

Smalle straatjes

De wegen in het dorpje zijn uitzonderlijk smal en hebben veel scherpe bochten, vaak kun je ook niet zien of er verkeer aankomt vanaf de andere kant van de bocht. Er zijn een aantal straten afgesloten voor verkeer, doordat ze eigenlijk niet veilig te berijden zijn. Dit valt alleen niet op wanneer je de straten passeert, hierdoor rijden veel toeristen alsnog deze smalle straatjes in met ingeklapte spiegels.

Het is dus verstandig om even goed te kijken hoe het dorpje in elkaar zit voordat je er heen reist. Het zoeken van een parkeerplaats kan ook even duren, maar wanneer je er een hebt gevonden zul je je ogen uitkijken.

Rotswoningen

De rotshuizen zijn huizen welke in de rotsen zijn gebouwd. Dit zorgt voor een heel bijzonder uiterlijk aan de straatjes, ook van binnen zien de huisjes er apart uit. Tegen een kleine vergoeding kun je een huisje bezoeken. Sommige huisje zijn erg klein, je kunt er bijna niet rechtop lopen en de rotsen zitten overal in de weg. Je hebt ook grote rotswoningen met een balkon of een dakterras, hier zit je heerlijk in de zomer door de schaduwen van de rotsen. In sommige straatjes hangen de rotsen over de hele straat heen, wat de straatjes erg donker en beschut maakt.

Spaanse specialiteiten

In Setenil de las Bodegas vind je allerlei verschillende restaurants en gezellige kleine tentjes waar je even een drankje kunt nuttigen. Het dorp staat bekend om zijn heerlijke Spaanse delicatessen. Het varkensvlees is er van hoge kwaliteit en je kunt dus ook overal chorizo krijgen.

Een salade van chorizo met broodkruimels en knoflook staat dan ook vaak op het menu. Je kunt het dorp eigenlijk niet proberen zonder het vlees te proberen. Natuurlijk is er nog veel meer te beleven naast al deze horecagelegenheden.

Torre del Homenaje

Neem een kijkje bij de Torre del Homenaje, een van de resten van het Setenil fort. In de toren vind je een tentoonstelling van Setenil en de jaarlijkse processies die er worden gelopen. Beklim de toren en geniet van het schitterende uitzicht dat Setenil de las Bodegas te bieden heeft. Het kan wat fris zijn bovenop de toren door de harde wind welke er vaak waait, maar je kunt dit zeker niet overslaan wanneer je een bezoek brengt aan het pittoreske dorp.

Reacties zijn gesloten.