Sevilla, Spaanse stad van de liefde

0

Wie denkt dat Parijs de stad van de liefde is, is nog nooit in Sevilla geweest. Deze prachtige stad biedt zoveel cultuur en romantiek. Gelegen in de regio Andalusië, heeft deze stad vrijwel altijd zonneschijn op het programma staan. De smalle straatjes en schattige kanalen geven de stad een idyllische look. Wijntjes drinken op het terras, tapas eten in de zon, het paleis van de koning bekijken of lekker winkelen in de stad. Dus zin in een weekendje weg met je lief? Plan dan een tripje naar Sevilla!

Het paleis van de koning en de koningin
Het Real Alcázar is het Koninklijk paleis, uit de veertiende eeuw, waar de koning en koningin nog steeds gebruik van maken. Het wordt gezien als oudste paleis van Europa. De architectuur is zowel gebaseerd op het Christendom als Moorse invloeden. Dat zie je goed terug in de stijl. Deze invloeden zijn door heel Zuid-Spanje goed te zien. Later kreeg het paleis ook een uitbreiding in een renaissancestijl met een vleugje gotiek. Als je het paleis bezoekt, vergeet dan niet om in de tuinen wandelen. Deze zijn erg indrukwekkend.

Het symbool van Sevilla
De kathedraal van Sevilla is een gebouw dat er al staat sinds de twaalfde eeuw. De kathedraal staat bekend om zijn enorme klokkentoren, ook wel de Giralda, genoemd. Dit is het symbool van Sevilla. De kathedraal staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Voorheen stond op deze plek een moskee, maar na de verovering van de christenen is dit een kathedraal geworden. Je ziet hier en daar nog overblijfselen van de moskee, zoals het voorhof en de minaret (de Giralda).

Struinen over Plaza de España
Plaza de España van Sevilla is één van de bekendste straten. Zijn maanvormige straten langs het kanaal en het plein geven een prachtig beeld. Het plein is een halve cirkel en wordt omsingeld door gebouwen. Deze gebouwen behoren tot de wereldtentoonstelling van 1929. Dit is echter de plek waar je met je lief heerlijk kan struinen en ’s avonds naar de sterren kunt kijken en hand in hand over de bruggetjes lopen.

Romantisch diner voor twee
Als je dan toch met je partner een weekendje weg bent, dan heb je vast ook zin om romantisch uit eten te gaan. Ga naar Al-Medina. Dit Midden-Oosterse restaurant staat bekend om zijn sfeervolle en knusse setting. Voor typisch Marokkaans eten zit je hier goed. Als je wat anders wilt dan tapasbars, dan zit je hier helemaal op je plek. De gerechten zijn goed van smaak en de bediening is erg behulpzaam. Laat je verrassen door het heerlijke eten en geniet samen van dit avondje uit.

Sevilla is meer dan alleen kerken en paleizen. Het heeft ook prachtige winkels waar je je hart kan luchten als je van winkelen houdt. De gebouwen hebben Moorse invloeden, dat zie je wel degelijk terug. Maar het Spaanse van de flamenco, de tapas en de wijnen kun je ook in elke wijk wel vinden. Enthousiast geworden? Sla nu je slag en boek je weekendje weg naar Sevilla!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.