Skiën in de Sierra Nevada

0

Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland. Allemaal landen waar elk jaar weer duizenden toeristen gaan skiën. Maar wist je ook dat Spanje ook een prachtig gebied heeft wat dagelijks geopend is om te skiën? We hebben het over de Sierra Nevada. Dit skigebied ligt in Andalusië en grenst aan de stad Granada. Niet alleen buitenlandse toeristen komen hier graag, ook Spanjaarden zelf trekken in de vakanties en weekenden deze kant op.

Wat maakt de Sierra Nevada zo geschikt om te skiën?
Zoals al genoemd denkt niet iedereen aan Spanje als het gaat om skiën. Toch is het gebergte Sierra Nevada hier uitermate geschikt voor. Je hebt namelijk de heerlijke Spaanse zon, maar daarnaast ook verse sneeuw. Wat wil je nog meer? Vanaf sommige pistes kun je het noorden van Afrika zien liggen. Je kunt hier niet alleen terecht als je een goede skiër bent, ook de beginneling kan hier zijn eerste lesjes leren. Je hebt hier blauwe pistes tot zwarte pistes, dus er is voor ieder wat te doen. Heb je even geen zin meer in skiën? Boek dan een tochtje met een hondenslee of maak een trektocht op een sneeuwscooter.

Waar verblijf je?
Als je gaat skiën in de Sierra Nevada, dan is het plaatsje Pradollano een aantrekkelijke stad om te verblijven. Het dorpje ligt maar liefst op 2100 meter hoogte. Het ligt op ongeveer dertig kilometer van Granada, ideaal voor de Spanjaard die een weekendje naar de sneeuw wil. Ook voor après ski is Pradollano geschikt, want je vindt er veel terrassen en luie stoelen. Pradollano is de plek waar je moet wezen als je voor langere tijd gaat wintersporten in de Sierra Nevada.

Tips voor skiën in de Sierra Nevada
Een aantal tips om je wintersport een stuk aangenamer te maken. Je kunt je skipas ter plekke kopen, maar dan moet je wel in de rij staan. Echter kun je je skipas ook van tevoren online bestellen. Dat scheelt een hoop. Kijk, voordat je boekt, altijd eerst naar de weersverwachting. Bij veel wind en sneeuw kunnen de pistes worden gesloten en dat wil je natuurlijk niet. Als je een plekje wilt hebben om te lunchen, moet je dit op tijd doen. Zo ben je verzekerd van een plaats in restaurants. Zorg dat je altijd zonnebrandcrème mee hebt tijdens je wintersport. De zon schijnt er fel en je bevindt je op een hoog niveau. Je kunt namelijk snel verbranden. Zorg dat je in de ochtend op tijd start, zo vermijd je dat je lang in de rij hoeft te staan. De liften gaan om 9 uur open, dus vanaf dan kun je skiën.

Wintersporten hoeft dus niet meer per sé in de oostelijke landen van Europa, ga nu ook naar het zuiden en probeer het zelf uit. Het schijnt wel wat duurder te zijn, maar je bevindt je dan ook in een geweldige omgeving. Een prachtig uitzicht bij helder weer over Marokko, een schijnende zon en er ligt vrijwel altijd sneeuw. Beleef een onvergetelijke reis en ervaar het skiën in de Sierra Nevada!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.