Spaans leren in Zuid-Spanje

0

Heb je altijd al een woordje Spaans willen spreken? Maar ben je nooit toegekomen aan een cursus? Er zijn genoeg cursussen in ons kikkerlandje, maar waarom ga je niet naar Spanje en leer je de taal tussen de locals? Zo simpel kan het zijn. Maak er gelijk een leuke trip van en in Zuid-Spanje ben je ook nog eens gegarandeerd van mooi weer en veel cultuur. Maar hoe pak je het aan en welke stad kies je? Hieronder vindt je een overzicht.

Online zoeken naar geschikte taalcursus
Online vind je een scala aan organisaties die je een taalcursus in Spanje aanbieden. Lees goed op de website waar het bedrijf voor staat. Wat regelen ze voor je? Wat zit er allemaal in het cursuspakket? Moet je zelf nog accommodatie regelen? Krijg je begeleiding vanuit Nederland of daar ter plaatse? Zoek op google naar reviews van de organisaties. Hoe is de ervaring van andere mensen geweest? Raden ze het aan? Op basis hiervan heb je in ieder geval al een idee welke richting je op kunt gaan en wat je kunt verwachten.

Naar welke plek ga je?
Naar welke stad je wilt gaan om Spaans te leren is natuurlijk geheel afhankelijk van wat jij zelf wilt. Ga je voor een plek waar veel cultuur te snuiven is? Of spendeer je liever je vrije middagen op het strand? Wil je een historische stad of een uitgaansgelegenheid? Kies je voor toerisme of voor authenticiteit? Op basis hiervan kun je al duidelijk een keus maken en vallen er al een aantal steden af die niet bij je passen. Als je een combinatie van allerlei steden wilt, kun je ook je cursus starten in Sevilla en doorgaan in Malaga bijvoorbeeld. Dat is ook afhankelijk van wat de organisatie je aanbiedt.

Welke prijzen moet je in acht nemen?
Dat een taalcursus niet goedkoop is, was je vast bekend. Maar ook de kosten zijn afhankelijk van wat je wensen zijn. Wil je basis Spaans leren? Of wil je intensief les krijgen? Ben je beginner of kun je al een woordje Spaans? Moet je examen in Spaans doen (CELU/DELE) of gaat het om zakelijk Spaans? En hoe lang wil je de cursus volgen? Wil je er een accommodatie bij of niet? Moeilijk om daar een vaste prijs aan vast te binden. Gemiddeld gekomen betaal je voor een week van 20 lesuren ongeveer € 165,-. Houd dit in gedachten. Dit is ook seizoensgebonden overigens. In de zomer zijn er meer toeristen.

Wat jij wilt en wat er qua mogelijkheden te doen is, dat moet je met elkaar zien te rijmen. Als je een taalcursus in Zuid-Spanje wilt volgen, dan is er voldoende keus. Je moet alleen voor jezelf weten hoe lang je wilt gaan, wat je precies zoekt qua cursus, welke stad en/of steden je interessant vindt, of je een accommodatie laat regelen of zelf regelt en wat je budget is. Alleen dan vind je een cursus die bij je past. Elke stad heeft wel iets wat je leuk vindt, maar als je er voor langere tijd verblijft, dan moet het je uiteindelijk niet gaan vervelen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.