Wandelen in Zuid-Spanje

0

In Zuid-Spanje heb je de meest prachtige gebieden, die bij uitstek geschikt zijn om te wandelen. De prachtige landschappen, de beboste bergen. Het heeft genoeg mooie wandelgebieden. Er is vrijwel altijd zon, je hebt de frisse lucht van de zee. Maar wat zijn nou de mooiste wandelroutes in Andalusië?

Wandelen door het water in Nerja
In Nerja begint een prachtige wandeltocht die je door de río Chillar leidt. Dit is een leuke wandeltocht als je samen met je gezin bent. Vooral in de zomer kan het erg warm worden en dan biedt de Chillar rivier wat verfrissing. De route is gemakkelijk te lopen, ook voor de kleintjes. Trek alleen wel goede schoenen aan. De rivier is ook gelijk een leuke afleiding als je met je gezin er loopt. Om je heen kom je mooie rotsen en bebossing tegen.

Bekijk bergen in de Sierra Nevada.
Als je van avontuur houdt en van berg beklimmen, dan is een tocht door de Sierra Nevada misschien wel wat voor jou. Bijna het hele jaar ligt er sneeuw, maar de zon kan er fel schijnen. Wandelen door ravijnen met besneeuwde bergtoppen om je heen. Met kinderen moet je goed opletten, want niet alle paden zijn geschikt. Trek goede schoenen aan en je wandeling door de bergen kan beginnen. Start bijvoorbeeld vanaf Granada en vraag bij de plaatselijke toeristeninformatie naar een wandelroute.

Stenen in Málaga
In Málaga ligt het park El Torcal de Antequera. Dit is echt een zeer bijzondere plek, omdat deze vol met stenen staat. Deze stenen komen uit de prehistorie en zien er apart uit. Je wandelt daar dus daadwerkelijk tussen. De kalksteenrotsen staan midden in het bos en geven je een prachtig zicht. Dit is een prachtige wandeltocht voor het hele gezin, want ook voor kinderen is dit goed te doen. Af en toe laten de berggeiten zich ook zien. Als je hier toch bent, bezoek dan ook de dolmen van Antequera in het gelijknamige dorpje.

Wandel door het grootste natuurpark van Spanje
Het grootste natuurpark van Spanje is de Sierra de Cazorla. Dit ligt vlakbij het plaatsje Jaen. Het is een enorm groot gebied met prachtige bomen, watervallen en ravijnen. Je kijkt je ogen daadwerkelijk uit door al het moois wat je tegenkomt. Zo nu en dan kun je daar wilde dieren tegen komen, zoals wilde zwijnen, de berggeit, een lynx. Vanuit Cazorla en Siles maak je de beste dagtochten. Zorg alleen dat je niet je wandeling start in weekenden, want dan gaan de Spanjaarden zelf deze kant op. Als je door de Sierra de Cazorla wilt wandelen, vergeet dan niet om langs de Río Borosa te gaan. Hier kun je zelfs zwemmen.

Nu heb je een idee gekregen van waar de mooie wandelroutes in Zuid-Spanje liggen en waar je echt even geweest moet zijn tijdens je reis. Je kunt ook wandelroutes uit laten stippelen waar je een aantal dagen over doet. Je loopt dan dagenlang door de bergen of van plaats tot plaats. Maar de bovengenoemde wandeltochten zijn allemaal van een paar uur tot een dag.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.