Zuid-Spanje, een ideale vakantiebestemming het hele jaar door

0

Spanje staat bekend om zijn prachtige weer, een land wat grenst aan de Middellandse Zee en alles heeft wat je nodig hebt: water, bergen, binnenland, de kust. Van stranden tot idyllische dorpjes, van lekker eten tot heerlijke wijn. In Spanje haal je je hart op. Het fijne aan Zuid-Spanje is dat dit gebied het hele jaar een goed klimaat kent. Dat maakt het gebied zo populair onder toeristen. Waarom Zuid-Spanje zo fijn is, leggen wij hier haarfijn voor je uit.

Warmste maanden Zuid-Spanje
Wat veel mensen in Nederland de lekkerste periode vinden, kan in Spanje te heet zijn. De Nederlandse zomers kunnen warm en broeierig zijn, maar de laatste jaren zijn we maar al te blij met wat zonneschijn in juni, juli en augustus. Daar hoef je in Zuid-Spanje niet over te klagen. De temperatuur kan daar weleens oplopen tot 40 graden. Dus mocht je dat te warm vinden, dan kun je beter kiezen om in het laagseizoen of in het naseizoen op vakantie te gaan naar dit mooie land. Het voordeel is echter dat het in de wintermaanden ook niet heel koud wordt, dus de winters zijn er zacht. Dit maakt het gebied tot een fijne vakantiebestemming het hele jaar door.

Actief bezig zijn in Zuid-Spanje
Als je denkt dat het je in Zuid-Spanje alleen maar aan het strand kunt liggen om te zonnebaden, heb je het mis. Zuid-Spanje is meer dan alleen zon, zee en strand. Je hebt er prachtige bergen waar je prima kunt mountainbiken en wandelen. Prachtige dorpjes om te verkennen al lopend of met bijvoorbeeld een buggy of fiets. Daarnaast kun je in de winter ook heerlijk skiën in de regio Andalusië. Ga bijvoorbeeld dan eens naar de Sierra Nevada met wel een piste van 121 kilometer. Je zal je daar prima kunnen vermaken, want het hele jaar is het skigebied voor je geopend.

Bijzondere bezienswaardigheden
Zuid-Spanje heeft een aantal heel mooie steden die zeker een bezoekje waard zijn tijdens je trip. Ooit gehoord van het Alhambra? Dit prachtige middeleeuwse paleis staat in de stad Granada, Andalusië. Of bezoek de Mezquita, de kathedraal, die tevens ook een moskee is, in Córdoba. Bezoek het romantische stadje Sevilla. De stad is op zichzelf al een groot museum: overal vind je monumenten, parken, kerken en andere vormen van culturele bezienswaardigheden. La Alcazaba in Almería is een Arabisch fort en hiermee een bijzonder monument in Spanje.

Altijd al een keer naar Spanje willen gaan? Waarom wachten? Wat weer betreft maakt het weinig uit wanneer je gaat. De zon schijnt er de meeste dagen van het jaar. Als je echt voor het strand gaat, kun je beter wachten tot de warme zomermaanden tevoorschijn komen en het zeewater is opgewarmd. Voor een actieve en/of culturele vakantie, maakt het jaargetijde wat minder uit. Lekker wandelen of mountainbiken in de bergen kan ook lekker zijn als het wat koeler is. Daarnaast zijn culturele bezienswaardigheden waarschijnlijk een stuk minder druk buiten het hoogseizoen om. Sla je slag en ga naar Zuid-Spanje voor een ideale vakantie!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.